Domov

Zgodba

Ime je staro, vse drugo pa je novo. Ni prtov, je pa hitra strežba, ni pogrinjka, je pa domač čebulni kruh,  je lokalno in sodobno. Nova celjska gostilna je na dobri lokaciji s prekaljenim chefom Miranom Ojsterškom.

O nas

Gostilna Oštirka je eno izmed bolj prepoznavnih gostišč v središču Celja. Ime Oštirka nas že dolgo spremlja. Je naša blagovna znamka, s katero delujemo že 5 let. Oštirka je staro pogovorno ime za krčmarico oziroma gostilničarko. Izraz se je s primorskega konca preselil tudi v naše kraje. Oštirka se povezuje s preteklostjo, saj se je včasih na tem mestu nahajala poznana gostilna Jež. Motivi iz zgodovine mesta Celje so v obliki fotografij razstavljeni na steni glavne jedilnice, dopolnjuje pa jih furnir ameriškega oreha na stenah. Gostilna pri pripravi jedi sledi tradiciji, prijeten in prenovljen ambient pa zagotavlja udobno počutje obiskovalcev.

Miran

Ojsteršek

Prekajeni chef in podjetni lastnik, ki se vsakodnevno odpravi na lokalno tržnico, ne le po solato, ampak tudi po ideje ter sonce, kar prenaša v svoje kulinarične kreacije. V gostinstvu ga srečujemo že več kot 26 let.  Je pravi chef, saj ne nudi ne pic ne burgerjev, ampak malice, kosila, sladice, dve dodatni sobi za prte in odpiralni čas tudi za večer in večerjo. Njegova ljubezen so jedi, ki imajo ob mesu z lokalnim poreklom za spremljavo zelenjavo s tržnice. Hkrati pozna sodobne kulinarične okuse, kreativne krožnike, mehke pireje in domači kruh.

Vedno lokalne

surovine

Sledimo slovenski tradiciji in utripu narave. Naše sestavine na krožnikih so lokalno izbrane in bi bil že greh, da se ne bi posluževali bližnje Mestne tržnice Celje. Prisegamo na domače, kot je domač čebulni kruh, lokalna zelenjava, prosta reja svežih jajc itd. Oštirka je gostilna, ki verjame v vse, kar je lokalno.

Darilni bon

Potrebujete darilo? Bi se razvajali v dvoje? V Gostilni Oštirka vam nudimo kulinarična razvajanja kot darilo. Podarite svojim najdražjim, da si sami kreirajo svojo kulinarično dogodivščino.

"Počasno kuhanje

v hitri gostilni"

AMBIENTALNO VZDUŠJE

Urejen in topel ambient, poln motivov iz zgodovine Celja.Veliko zanimanja prikliče tudi unikatno oblikovan gostilniški pult, na katerem so upodobljene luske. Mimogrede, iz tega izhaja tudi naš logotip. Ob luskah se nahajajo tri črte, ki simbolizirajo grb Barbare Celjske. Simbolika lusk je povezana s Celjskimi grofi in označuje luske zmaja.

MESTNI UTRIP

Na tržnico gremo, ker bomo sami kuhali. Torej po lokalno zelenjavo, prosto rejo in sveža jajca hodijo gospodinje in gospodinjci, a tudi chefinje in chefi. To pa je, ker očitno vsi ne jemo le gotovih in konzerviranih  jedi, zato je obisk tržnice tudi družabni dogodek, kar pomeni, da s polnimi cekarji ne gremo naravnost domov, temveč zavijemo še na pomenek, požirek, prigrizek. Zato vsaka tržnica ob branjevkah potrebuje tudi oštirja. Še boljše, če je Oštirka.

PESTRA PONUDBA

Pri nas so na voljo dobra kosila, večerje in à la carte ponudba. Prirejamo kulinarične dogodke, imamo pester izbor vin in domačih slaščic nam ne manjka.  Nekateri gostje, zlasti tuji turisti, se ustavijo pri nas prav zaradi zanimanja glede samega ambienta. Ti iščejo bolj tradicionalno hrano in prijetno okolje.

Rezervacija

mize v Oštirki

Da bomo za vas skrbno opravili nabavo na lokalni celjski tržnici, spekli sveži kruh in se pripravili na vaš obisk, vas prosimo za rezervacijo mize.

Uporaba piškotkov

Za izboljšanje uporabniške izkušnje naša spletna stran uporablja piškotke. Poleg piškotkov, ki zagotavljajo funkcionalnost spletne strani, uporabljamo tudi piškotke za potrebe spletne analitike in integracijo socialnih omrežij.